Jdi na obsah Jdi na menu

Cheesecake

ch.jpg

 

 

 

 

 

Ingredience

 

Postup přípravy

Do rozmixovaných nebo válečkem rozdrcených sušenek přidáme rozpuštěné máslo.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na něj rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou hmotu a dáme na 30 minut do ledničky.

Do směsi z pomazánkového másla, tvarohu a 250 ml smetany přidáme 400 g ve vodní lázni rozpuštěné a vlažné čokolády a šlehačem vyšleháme na hladký krém.

Čokoládový krém rozetřeme na sušenkový korpus a opět vložíme asi na hodinu do ledničky.

Zbytek šlehačky vlijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a poté ihned vypneme. Vmícháme na kousky nalámanou čokoládu, tak aby se spojila se smetanou.

Téměř studenou polevu opatrně nalijeme na dort a hotový čokoládový cheesecake vložíme na několik hodin zpět do lednice